a
Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean solli citudin, lorem quis bibendum.

Follow Me

info@art-fences.be |Offertedienst: 0499/82 85 45

de doornikse breuksteen foto’s zijn louter indicatief en kunnen afwijkingen vertonen ten opzichte van het reële materiaal

DOORNIKSE BREUKSTEEN

OOK BEKEND ALS:

Black rock, Ardenner zwart

ORIGINE:

Kalksteen

SOORTELIJK GEWICHT:

1650kg /m3

LA:

25

KORRELMATEN:

40/60

60/80 (voorraad)

90/150

90/180 CPA

5-25kg

5-40kg

10-60kg

40-200kg LMA

300-1000kg

GERELATEERDE PRODUCTEN:
OPMERKINGEN

De Doornikse breuksteen ook wel Doorniks zwart genoemd is een donkergrijze tot zwarte egale breuksteen waar we trots op mogen zijn. Deze Belgische steen werd vaak gebruikt bij de bouw van kerken en civiele gebouwen. Denk maar aan het Gravensteen van Gent. We moeten u dus niet zeggen dat dit een zeer stevige, duurzame en vorstvrije steen is die zeer neutraal is in haar omgeving.

Doordat het echt een steen is van bij ons blijft de prijs ook best betaalbaar waardoor je een prima prijs – kwaliteits verhouding hebt.

TOEPASSINGEN

De Doornikse breuksteen is ideaal geschikt voor schanskorven (steenkorven), waterbouw, of als sier rotsen voor decoratieve toepassingen rondom uw huis, tuin en park. Deze mag ook gebruikt worden volgens het standaardbestek SB250 voor wegen en verkeer.

KLEURFAMILIE

De Doornikse breuksteen bevindt zich in onze grijze breuksteen kleurenfamilie. Wij raden steeds aan om binnen een kleurenfamilie te kijken die al aanwezig is in de omgeving. Denk aan de kleur van de gevel, ramen, deuren en andere accenten. Uiteraard kan je ook kiezen voor een accentkleur door gebruik te maken van andere kleurenfamilies.

Binnen onze grijze breuksteen kleurenfamilie heb je  ook nog onze: ardenner grijs, Basalt-, Blue Berry-, Ice Blue- en de Nero Ebano breukstenen.

LEVERINGSMETHODE

De breuksteen is bij ons verkrijgbaar in zowel big bags van 500, 1.000 & 1.500 KG als losgestort. Indien u meer dan 10 ton nodig heeft is het voordeliger om hiervoor te kiezen. In dit geval wordt de Doornikse breuksteen vanuit de vrachtwagen meteen gestort op de locatie.

error: