a
Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean solli citudin, lorem quis bibendum.

Follow Me

info@art-fences.be |Offertedienst: 0499/82 85 45

De basalt breuksteen foto’s zijn louter indicatief en kunnen afwijkenen vertonen van de reële materialen!

BASALT BREUKSTEEN

OOK BEKEND ALS:

Nero Basalt

Zwarte Basalt

ORIGINE:

Basalt

SOORTELIJK GEWICHT:

1700kg / m3

LA:

20

KORRELMATEN:

50/70 (op voorraad)

75/125

GERELATEERDE PRODUCTEN:
OPMERKINGEN

De Basalt breuksteen is de ideale steen voor een mooie zwarte schanskorf (steenkorf). Deze breuksteen is een vulkanisch gesteente dat gevormd wordt door de stolling van lava. In droge toestand heeft de Basalt breuksteen een donkergrijze, antraciete kleur heeft en nat bijna zwart. De uitzonderlijke harde en duurzame karakteristieken van de Basalt maken dit een unieke steen met een uitgesproken karakter.

Door haar hardheid is de breking eerder kubisch, hierdoor zal de basalt breuksteen een bijzonder strak aspect krijgen bij gebruik.

TOEPASSINGEN

De Basalt zet een mooi contrast en is ideaal geschikt voor schanskorven (steenkorven), waterbouw, of als sier keien rondom uw huis, tuin en park. Een zwart gelakte schanskorf (steenkorf) in combinatie met de Basalt breuksteen zorgt voor een uiterst strakke afwerking.

Maar ook in een natuurlijke rotstuin kan de Basalt dienst doen als sierkei voor decoratieve toepassingen rondom uw huis, tuin en park.

KLEURFAMILIE

De Basalt breuksteen bevindt zich in onze grijze breuksteen kleurenfamilie. Zoals we eerder al aanhaalden kleurt deze grijze, antraciete kleur zich zwart indien deze nat wordt. Wij raden steeds aan om binnen een kleurenfamilie te kijken die al aanwezig is in de omgeving. Denk aan de kleur van de gevel, ramen, deuren en andere accenten. Uiteraard kan je ook kiezen voor een accentkleur door gebruik te maken van andere kleurenfamilies.

Binnen onze grijze breuksteen kleurenfamilie heb je  ook nog onze: ardenner grijze-, Blue Berry-, Doornikse-, Ice Blue- en de Nero Ebano breukstenen.

LEVERINGSMETHODE

De breuksteen is bij ons verkrijgbaar in zowel big bags van 500, 1.000 & 1.500 KG als losgestort. Indien u meer dan 10 ton nodig heeft is het voordeliger om hiervoor te kiezen. In dit geval wordt de Basalt breuksteen vanuit de vrachtwagen meteen gestort op de locatie.

error: